середу, 4 листопада 2015 р.

Зустріч з письменником Миколою Нечитайлом



3 листопада в Шишацькій спеціалізованій школі ім.В.І.Вернадського відбулася зустріч старшокласників із письменником Миколою Яковичем Нечитайлом, членом Полтавської спілки літераторів, лауреатом  обласної премії  імені Панаса Мирного у номінації «Література,  літературознавство». Микола Якович  автор 9 книг, які присвятив переважно дітям.
Митець презентував свої твори, зокрема: «Дітям про дітей війни», «Перша ялинка мого дитинства», «Грішниця». Поділився з присутніми спогадами про своє воєнне лихоліття, голод, холод, втрату батька, важкі часи повоєнної відбудови. Учасники зустрічі дізналися про його  життєвий шлях, становлення характеру, про  погляди та переконання, творчу діяльність. Сьогодні учні мали змогу доторкнутися розумом і серцем до моральної проблеми широкого загалу жіноцтва – материнства. У своїх книгах автор порушує проблему моралі, війни і миру, дитинства. Він не байдужий до майбутньої долі молоді. Микола Якович говорив про велику повчальну і виховну роль книги в житті людини.
Учні слухали тиху і спокійну розповідь земляка.
На  згадку про зустріч письменник подарував кілька  своїх книг.
Віримо в те, що виховне слово відомої людини проросте в душах школярів добірним зерном. Щиро вдячні Миколі Яковичу за його повчальні твори і бажаємо йому наснаги та творчих ужинків  на письменницькій ниві.

Немає коментарів:

Дописати коментар