четвер, 10 грудня 2015 р.

Захист проектів у початкових класах



Чільне місце серед новітніх технологій посідає метод проектів, прерогативою якого є навчання школярів самостійно здобувати знання та використовувати їх у практичній діяльності. На метод проектів ми, освітяни,  покладаємо надію, пов’язану з можливістю організовувати навчання в процесі діяльності,зокрема й самостійну роботу, розвивати вміння і навички практичного вирішення життєво важливих завдань.
З цією метою 8 грудня у Шишацькій спеціалізованій школі ім.В.І.Вернадського  в рамках реалізації дослідно-експериментальної роботи «Реалізація діяльнісного підходу у навчанні природничих предметів» відбувся захист екологічних інформаційних проектів «Пластик у нашому житті». Цікаво те, що в ньому взяли участь саме учні початкових класів: Чорнобай  Вікторія та Замоздра Дарина (З-А клас, керівник: Білоброва М.Д.), Сукач Владислав (3-Б клас, керівник: Білик Л.В.), Грач Даниїл та Вовчок Маргарита (3-В клас, керівник: Левченко Н.І.), Темносагата Вікторія та Молька Олександра (4-А клас, керівник: Литвин Р.І.), Бородавка Анна (4-Б клас, керівник: Лялька Н.І.). 
На нашу думку, цінність використання у навчальному процесі методу проектів  полягає не лише в кінцевому продукті, а й у русі до кінцевого результату. Він дозволяє вирішити ряд таких завдань: поглибити знання учнів  під час самостійної роботи над проектом; розвинути логічне та критичне мислення, ініціативу, організаторські здібності; стимулювати процес саморозвитку особистості.

Немає коментарів:

Дописати коментар