вівторок, 9 лютого 2016 р.

Засідання творчої групи учителів-філологів



9 лютого  2016 року на базі Шишацької спеціалізованої школи ім.В.І.Вернадського  відбулося  засідання  творчої групи вчителів  української мови  Шишацького району з проблеми: «Використання елементів текстоцентричної технології на уроках української мови як необхідна умова формування комунікативних компетенцій учнів», у якому взяло участь 10 учителів. Головна мета діяльності  творчої групи – об’єднання креативних педагогів-однодумців, які через дослідницьку діяльність та її результативність впливатимуть на якість навчально-виховного процесу.  
         Гості  відвідали показовий урок з української мови у 8 класі «Звертання поширені та непоширені. Розділові знаки в реченнях зі звертаннями», який провела  керівник творчої групи Ярова Р.О., учитель української мови та літератури Шишацької спеціалізованої школи ім.В.І.Вернадського, де особлива увага була звернена  на текстоцентричний підхід у навчанні  мови.
 Педагоги мали змогу переглянути та проаналізувати відеоурок з української мови у 8 класі «Вставні слова, словосполучення, речення», який презентувала Дубас Л.І., учитель української мови та літератури Сагайдацької ЗОШ І-ІІІ ст.
         Практичний психолог Горбонос С.П. провела для присутніх тренінг «Дозволь собі бути щасливим».
У роботі творчої групи взяла участь  методист районного методичного кабінету  Яценко А.А., яка зробила підсумок результатів участі учнів  у мовно-літературних конкурсах на районному та обласному рівнях, звернула увагу на активізацію роботи з обдарованими дітьми.
Педагоги обговорили напрямки і зміст роботи над проблемою, надали пропозиції щодо прийомів та методів текстоцентричного підходу у навчанні предмета, обговорили передбачувані результати, обмінялися думками щодо подальшої роботи творчої групи.

Немає коментарів:

Дописати коментар